iPhoneNL

iPhone fabrieksinstellingen met deze stappen.

iPhone fabrieksinstellingen om de telefoon leeg te maken voor verkoop of voor een nieuwe gebruiker. In deze uitleg lees je hoe je een iPhone terugzet naar fabrieksinstellingen. Er zijn verschillende redenen om de iPhone terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Wat de reden ook is, zorg altijd dat je een backup van de bestanden hebt. Naar fabrieksinstellingen terugzetten zorgt er namelijk voor dat alle persoonlijke bestanden van de iPhone gewist worden. Hoe je een backup maakt van de iPhone, lees je in dit artikel.

De iPhone voorbereiden op wissen.

Voordat je de iPhone naar fabrieksinstellingen kan zetten, zal je een aantal instellingen zaken moeten uitzetten op de iPhone. Als je dit hebt gedaan is het van belang om je Apple ID los te koppelen van de iPhone. Als je dit namelijk niet doet, blijft deze verbonden, ook al wis je de iPhone. In de volgende stappen lees je hoe dit werkt.

Find my iPhone uitschakelen op de iPhone. Ga op de iPhone naar Instellingen. Tik bovenaan op je naam en tik op iCloud. Ga naar ‘Zoek mijn iPhone’ en schakel dit uit als het aan staat. Er wordt gevraagd om je Apple ID wachtwoord in te vullen. Als je dit hebt gedaan, tik je op ‘schakel uit’. Als je de iPhone zelf houdt kan je nu de iPhone wissen. Je kan in dat geval de volgende stap (iCloud uitloggen) overslaan.

iCloud uitloggen. Als je de iPhone verkoopt of aan iemand anders geeft zal je naast het uitschakelen van Find my iPhone, ook het Apple ID moeten uitloggen op de iPhone. Doe je dit niet, dan kan de gene wie de iPhone krijgt, de iPhone niet goed kunnen gebruiken omdat jouw Apple ID gekoppeld blijft.

De eerste stap bij het uitloggen van iCloud is het uitschakelen van de iCloud sleutelhanger. Ga naar Instellingen, tik bovenin het scherm op je naam, tik op iCloud en op sleutelhanger. Als deze is ingeschakeld, zet je hem uit. Nu ben je klaar om iCloud volledig uit te loggen. Dit doe je op de volgende manier.

Ga naar instellingen en tik op je naam, vervolgens scroll je naar beneden en tik je op ‘Log uit’. Voer je Apple ID wachtwoord in en klik op Schakel uit. Er wordt nu gevraagd welke gegevens je op de iPhone wil bewaren. Zet hierbij alle schuifjes uit, zodat ze onderdelen van de iPhone verdwijnen. Deze blijven wel bewaard in iCloud. Klik op ‘log uit’. Nu iCloud is uitgelogd kan je de iPhone wissen.

iPhone Fabrieksinstellingen. Het wissen van de iPhone.

Nu je iCloud hebt uitgelogd kan de iPhone volledig gewist worden. Het wissen van de iPhone kan op twee manieren. Via iTunes op een computer, of via de iPhone zelf.

Het Wissen via de iPhone. Je kan de iPhone wissen in het instellingen menu. Om dit te doen ga je naar Instellingen, Algemeen, Stel opnieuw in. Nu tik je op ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Als je al een reservekopie hebt gemaakt van de iPhone tik je op Wis nu. Als je nog geen backup hebt gemaakt doe je dat eerst om te voorkomen dat je de inhoud van de iPhone verliest. Nadat je op Wis nu hebt getikt, zal het enige momenten duren voordat de iPhone fabrieksinstellingen terug zet. Als dit klaar is, is de iPhone als nieuw.

Het wissen via iTunes op een computer. Je kan de iPhone ook wissen via de computer. Hiervoor heb je iTunes nodig. Het programma iTunes staat standaard op een Mac. Heb je een Windows computer, dan kan je iTunes downloaden via deze link.

Open iTunes en koppel je iPhone met de kabel aan de computer. Als je de iPhone nog nooit hebt gebruikt met iTunes op de computer, vraagt de iPhone om de computer te vertrouwen. Tik op de iPhone op Vertrouw en toets waar nodig je iPhone pincode in. Het kan zijn dat de volgende pop-up verschijnt. Klik op Annuleer.

Klik op het kleine iPhone symbool boven in het scherm, zoals te zien op foto hieronder.

Om de iPhone te wissen klik je in het volgende scherm op Herstel iPhone. Ook hier wordt gevraagd of je al een backup hebt gemaakt. Als je dit nog niet hebt gedaan, klik je op Maak reservekopie. klik anders op geen reservekopie. Klik weer op Herstel om de iPhone te wissen. iTunes wist nu het apparaat en installeert waar nodig de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het herstellen van de iPhone een aantal minuten duren. Als het proces klaar is, start de iPhone vanzelf weer op en ziet hij er weer net zo uit als toen je hem kocht.

Hulp nodig?

Vind je het spannend om de iPhone te wissen, of kom je er niet uit? Dat snappen wij. Je kan ons altijd om hulp vragen. Plan een afspraak in via onze website, of start een chat. We helpen je graag!

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂
iPhone fabrieksinstellingen met deze stappen.
3 (60%) 2 votes